Delavnica spoznavanja vpliva čustev in pozornosti na mišično napetost in togost razmišljanja in gibanja

Lokacija: ZOOM On – line delavnica 

Trajanje: Skupen čas trajanja delavnice je 6 ur. Nedelja 7.2.2021 in nedelja 14.2.2021 od 16.00 do predvidoma 19.00 ure.

Derlavnica je razdeljena na dve polovici, da se s tem omogoči boljše dojemanje AEQ metode in boljšo izkušnjo naučenih vaj. 

Cena: 100 €

 

Pred delavnico po elektronski pošti prejmete obsežen učbenik z vsebino delavnice, po delavnici podrobne opise na delavnici naučenih AEQ  vaj v PDF obliki. Uro pred delavnico prejmete povezavo na Zoom delavnico.

Namen delavnice je spoznavanje povezanosti med čustvi, pritiski, preobremenitvami, izgorelostjo in kroničnimi bolečinami. Spoznali boste AEQ metodo® in njeno uporabo za izboljšanje čutenja, občutka, intuicije, boljšega počutja, bivanja in učinkovitosti, ritma in usklajenosti gibanja tako v delu kot športu skozi razlago osnov AEQ metode in učenje AEQ vaj®. Posebej se bomo poglobili v procese, ki v otroštvu privedejo do zakrčitev mišic in sprememb v drži, gibanju in dihanju. Te spremembe skozi leta postanejo nezavedni del nas ki pa kljub temu vedno bolj uničujoče vplivajo na naše telo in um.
Delavnica omogoča razumevanje in uporabo zelo učinkovite metode AEQ učenja in izboljševanja delovanja nevro-muskularnega sistema skozi izboljševanje občutka iz telesa in zavestnega urejanja gibanja, odprave bolečin ter čustveno pogojenih gibalnih omejitev skozi AEQ vaje®.
Delavnica je primerna tako za tiste ki AEQ metode še ne poznajo, kot za tiste, ki želijo še dodatno poglobiti svoje razumevanje AEQ vaj in principov, ki so jih spoznali pri ostalih somatksih metodah in učenju klinične somatike.
Primerna je tudi za tiste, ki poklicno delujejo na področjih zmanjševanja negativnih učinkov stresa pri svojih strankah, ali pa iščejo pristope, ki bodo pomagali pri odpravi nevroz in posledic simpatične dominantnosti ki jo opazijo pri sebi. Delavnica ne nudi dovolj znanja za pomoč drugim, saj je za to potrebno bolj kompleksno šolanje na področju AEQ metode®, vam pa dovolj odpre vrata v svet somatskega pristopa ređevanja težav da si pomagate sami in dovolj dobro spoznate ali želite ta AEQ model razmišljanja uporabiti skozi nadaljevanje AEQ šolanja tudi pri svojem delu z drugimi.
Udeleženci delavnice prejmejo po ureditvi prijavnine na mail obsežen učbenik (cca 10000 besed) z vsebino delavnice po delavnici, pa prejmejo podrobne opise na delavnici naučenih vaj v PDF obliki.
Na Delavnici se boste naučili:
• osnovno filozofijo AEQ metode, pomen entropije, sintropije, membrane in zavesti, pozornosti, urejenosti, in učinkovitosti
• kaj je senzorna atrofija, senzorno-motorična amnezija, kako se pojavlja v možganih in centralnem živčnem in muskulaturnem sistemu ter zakaj je to stanje vzrok večine kroničnih bolečin, otežuje urejanje neuroloških in karakternih stanj in gibalnih omejitev
• kako se ljudje refleksno odzivajo na stres in pritiske od zunaj in vedno bolj okorno prenašajo pritisk sodobnega načina življenja
• razliko med raztezanjem in daljšanjem mišic in spoznavanje AEQ vaj, ki jih uporabljamo za povrnitev nadzora nad mišicami in spremembo načina delovanja avtonomnega živčnega sistema
• kako ohraniti funkcijo urejenega, učinkovitega in tekočega gibanja z AEQ vajami
• kako vaši gibalni vzorci in refleksni odzivi na stres prispevajo k stanjem, kot so bolečine v križu, vratu, ramenih, kolkih in sklepih, išias in kronični glavoboli
• sklop 4 AEQ vaj®, ki bodo obnovile in izboljšale vaše občutenje, zavedanje in nadzor nad mišicami, ko jih boste redno in radovedno izvajali
• bolje razumeti vpliv čustvenih travm na sedanje težave in počutje ter osnovno logiko vpliva potlačene jeze in ostalih čustev na telesno zakrčenost in kronične bolečine
• kako izključiti nepotrebno aktiviran simpatični način delovanja avtonomnega živčnega sistema in se naučiti aktivirati parasimpatični način delovanja, ko je to primerno in potrebno in obratno v redkejših primerih parasimpatične dominantnosti
• Urejanje odnosov v povezavi Želja – Dejanja – Rezultat. Poglavitna težava sodobnega časa je, da dejanja izvaja telo s katerim ima večina ljudi slabo in popačeno povezavo. In če se teh popačenosti ne zavedamo in niti ne vemo, da lahko obstajamo vedno težje in z več truda dosegamo usklajenost želja in rezultatov. Skozi učenje AEQ metode se the povezav vedno bolj zavedamo in jih razumemo, skozi izvajanje AEQ vaj pa to vedno bolje opazimo in spreminjamo. Tako lahko vedno bolje zavestno izvajamo dejanja, ki nas vodijo k željenem rezultatu z vedno manj truda kar je za zdravo in polno odraslost zelo pomembna veščina.
Delavnica zajema izkustveno, didaktično in praktično učenje. Izvajanje AEQ vaj za raziskovanje lastne sposobnosti nadzora zavestnih gibov pod nadzorom učitelja AEQ metode 5. stopnje .
Začeti moramo pri sebi, da bi lahko razumeli druge. Naučili se boste sklop enostavnih, varnih in zelo učinkovitih AEQ vaj, ki vam povrnejo zavestni nadzor nad mišicami, odpravijo kronične bolečine v mišicah in sklepih, kar vam skozi redno izvajanje ter učenje omogoči boljše gibanje pri najljubših in potrebnih aktivnostih do konca vašega življenja. AEQ metoda je proces učenja, ki vrača izgubljeno kakovost in pomen zavestnega nadzora nad mišicami in gibanjem. S tem vzpostavimo možnost kreativnega in originalnega reševanja težav in si omogočimo lažje ter manj stresno življenje.
Ta proces omogoči razumevanje vzrokov za nepravilnosti v telesu, ki koreninijo v čustvenih in fizičnih travmah. Ko so se te zgodile, se nam je zmanjšal zavestni nadzor nad mišicami, gibi pa so se avtomatizirali. Zato se niti ne zavedamo, da pravzaprav imamo možnost vplivati na izboljšanje gibanja in s tem odpraviti bolečine in omejitve. V nasprotnem primeru smo vedno bolj robotizirani, iste probleme rešujemo na iste čeprav ne nujno najboljše načine. Kot za vsako učenje tudi za AEQ metodo, potrebujemo čas in redno, radovedno učenje. Ker so vaje neboleče, se občutek in zavestni nadzor nad daljšanjem mišic postopoma izboljšuje. Nov učinkovitejši način gibanja vodi do večjih telesnih zmogljivosti brez poškodb in bolečin.
S pomočjo učenja in uporabe načel AEQ metode človek pridobi še dodatne sposobnosti, kako premišljeno, zrelo, občuteno, kreativno ter učinkovito razporediti razpoložljiva sredstva ter si tako ustvariti višek energije ter zdravo motiviranost in radovednost, ki so potrebne za spremembe. Te omogočajo večanje prihodkov ter njihovo smotrnejšo porabo in spodbujajo osebno rast. Videti je, da današnji človek živi vse prej kot modro in racionalno: prevladuje kult vsemogočne mladosti, vseživljenjsko učenje je podcenjeno. Zdravi topli medosebni stiki so vse redkejši, družbena omrežja in internet nam omogočajo instant rešitve in površne odnose. Vse to slabo vpliva na čustveni, intelektualni in fizični nivo življenja.
Skozi učenje teh zakonitosti in prakse, ki jo doda izvajanje AEQ vaj, stranka bolje ocenjuje primernost svojega življenja, stanja energije in pozornosti, ki definira učinkovitost uporabe časa. Skozi vaje in dojemanje teh odnosov lahko vpliva na somo ter zrelo vlaga energijo na način in v količinah, ki sistem vodijo v urejenost. Soma tako postaja odporna na entropični vlek v kaos. Poudarjam pa, da ni bistvo v vajah samih, temveč v učenju izvajanja gibov, ki je spoštljivo do telesa in ne vodi v premagovanje, temveč v razumevanje bolečine kot legitimne pravice telesa, da se brani pred nesmotrnostjo.
Za več informacij pišite na e-naslov: info@aeq.si
Vaš učitelj Aleš Ernst
Sem učitelj AEQ metode 5. stopnje in vsakodnevno delam z različnimi strankami, ki se name obračajo zaradi različnih težav v zvezi z gibanjem in gibalnimi vzorci. Sem tudi avtor knjige ″Z lahkotnimi gibi iz kroničnih bolečin″. Učenje AEQ metode, in AEQ vaj, vam bo občutno spremenilo življenje, in to brez običajnih protibolečinskih zdravil; povzročilo bo veliko pozitivnih sprememb v vašem življenju. Naučili se boste, kako prekvalificirati vaše možgane in telo , da opravijo senzorno-motorično amnezijo, prekinejo bolečino in spremenijo vaše gibalne omejitve.
Sold out!

Date

Feb 07 2021 - Feb 14 2021
Expired!

Time

4:00 pm - 7:00 pm

Cena

100.00€

Lokacija

Zoom on line delavnica
Aleš Ernst

Organizator

Aleš Ernst
Phone
+38630322396
Email
info@aeq.si
QR Code

Leave a Reply