Delavnica osnov AEQ metode®

Lokacija: ZOOM On – line delavnica 

Trajanje: Skupen čas trajanja delavnice je 6 ur. Sobota 12.12.2020 in sobota 19.12.2020 od 9.00 do predvidoma 12.00 ure.

Derlavnica je razdeljena na dve polovici, da se s tem omogoči boljše dojemanje AEQ metode in boljšo izkušnjo naučenih vaj. 

Cena: 100 €

Največje število udeležencev: 20

3 dni pred delavnico po elektronski pošti prejmete obsežen učbenik z vsebino delavnice, po delavnici podrobne opise na delavnici naučenih AEQ  vaj v PDF obliki. Uro pred delavnico prejmete povezavo na Zoom delavnico.

Namen delavnice je spoznavanje AEQ metode® in njeno uporabo za izboljšanje počutja, bivanja in učinkovitosti, ritma in usklajenosti gibanja tako v delu kot športu skozi razlago osnov metode in učenje AEQ vaj®.

Delavnica je uvod v to zelo učinkovito, a hkrati preprosto metodo učenja in izboljševanja delovanja nevro-muskularnega sistema skozi zavestno urejanje gibanja, odprave bolečin ter gibalnih in čustvenih omejitev.

Delavnica je primerna tako za začetnike na področju somatike, kot za tiste, ki želijo še dodatno poglobiti svoje razumevanje AEQ somatskih vaj® in principov za lasten osebni razvoj.

Primerna je tudi za tiste, ki poklicno delujejo na področju gibanja, kot so inštruktorji fitnesa, fizioterapevti, maserji in ostali, ki si želijo spoznati osnove AEQ metode® v svoje življenje in jih skozi nadaljevanje šolanja učinkovito uporabljati za še večjo učinkovitost svojih primarnih dejavnosti.

Na Delavnici se boste naučili:

 • osnovno filozofijo AEQ metode®, pomen entropije, sintropije, urejenosti, in učinkovitosti
 • kaj je senzorna atrofija, senzorno-motorična amnezija, kako se pojavlja v možganih in centralnem živčnem in muskulaturnem sistemu ter zakaj je to stanje vzrok večine kroničnih bolečin in gibalnih omejitev
 • kako se ljudje refleksno odzivajo na stres znotraj treh somatskih telesnih refleksov (refleks zelene luči, refleks rdeče luči, refleks travme)
 • razliko med raztezanjem in daljšanjem mišic in spoznavanje AEQ somatskih vaj®, ki jih uporabljamo za povrnitev nadzora nad mišicami
 • kako ohraniti funkcijo urejenega učinkovitega in tekočega gibanja z AEQ somatskimi vajami®
 • kako vaši gibalni vzorci in refleksni odzivi na stres prispevajo k stanjem kot so bolečine v križu, vratu, ramenih, kolkih in sklepih, išias in kronični glavoboli
 • sklop somatskih vaj, ki bodo obnovile vaše zavedanje in nadzor nad mišicami, ko jih boste redno radovedno izvajali
 • bolje razumeti vpliv čustvenih travm na sedanje težave in počutje ter osnovno logiko vpliva potlačene jeze in čustev na telesno zakrčenost in kronične bolečine
 • kako izključiti nepotrebno aktiviran simpatični način delovanja autonomnega živčnega sistema in se naučiti aktivirati parasimpatični način delovanja, ko je to primerno in potrebno

Delavnica zajema izkustveno, didaktično in praktično učenje. Izvajanje AEQ somatskih vaj® za raziskovanje lastne sposobnosti nadzora zavestnih gibov pod nadzorom učitelj AEQ metode® in certificiranih asistentov.

Začeti moramo pri sebi, da bi lahko razumeli druge. Naučili se boste sklop enostavnih, varnih in zelo učinkovitih AEQ somatskih vaj®, ki vam povrnejo zavestni nadzor nad mišicami, odpravijo kronične bolečine v mišicah in sklepih kar vam skozi redno izvajanje ter učenje omogoči neovirano gibanje pri najljubših in potrebnih aktivnostih do konca vašega življenja. AEQ metoda® je proces učenja, ki vrača izgubljeno kakovost in pomen zavestnega nadzora nad mišicami in gibanjem. S tem vzpostavimo možnost kreativnega in originalnega reševanja težav in si omogočimo lažje ter manj stresno življenje

Ta proces omogoči razumevanje vzrokov za nepravilnosti v telesu, ki koreninijo v čustvenih in fizičnih travmah. Ko so se te zgodile, se nam je zmanjšal zavestni nadzor nad mišicami, gibi pa so se avtomatizirali. Zato se niti ne zavedamo, da pravzaprav imamo možnost vplivati na izboljšanje gibanja in s tem odpraviti bolečine in omejitve. V nasprotnem primeru smo vedno bolj robotizirani, iste probleme rešujemo na iste čeprav ne nujno najboljše načine. Kot za vsako učenje tudi za AEQ metodo®, potrebujemo čas in redno, radovedno učenje. Ker so vaje neboleče, se občutek in zavestni nadzor nad daljšanjem mišic postopoma izboljšuje. Nov učinkovitejši način gibanja vodi do večjih telesnih zmogljivosti brez poškodb in bolečin.

AEQ metoda® je odgovor na mnoga vprašanja, ki jih tradicionalne metode in pristopi ne morejo pojasniti in trajno izboljšati. Udeleženci delavnic poročajo o ugodnih učinkih somatskih vaj, vključno z boljšim spancem, lažjim dihanjem, opuščanjem protibolečinskih zdravil in da se počutijo mlajše – gibljejo se brez bolečin in otrdelosti.

Uporaba somatske logike odločanja, bolj urejeno gibanje ter povečana sposobnost usmerjanja pozornosti, ki jo redno učenje skozi AEQ somatske vaje® prinese med drugim izboljša:

 • zavedanje oblik in povezanosti okostja in telesa
 • zmanjša in uravnoteži nepotreben mišični tonus
 • zmanjša napor vsakodnevnega gibanja
 • optimizira gibanje, ki je potrebno za izvedbo vsakdanjih opravil in dela in športa
 • izboljša pozornost in občutljivost odklonov od običajnega gibanja
 • izboljša ravnotežje in orientacijo v prostoru
 • razširi raznolikost pristopa k odpravi problema ter povrne uporabo domišljije pri doseganju ciljev
 • zmanjša utrujenost in poveča zmožnost za gibanje, delo in šport
 • izboljša držo, dihanje ter regeneracijo po naporih
 • izboljša zdravje, počutje in sposobnost za delovanje
 • izboljša koordinacijo pri vseh gibih
 • izboljša sposobnost učenja tako organskega kot klasičnega
 • vodi do večjega samozavedanja

Pred delavnico pripravite.:

-natisnjen učbenik, ki ga pred delavnico prejmete po elektronski pošti,

– miren in topel prostor,

– udobno, a ne premehko podlogo za izvajanje AEQ dihalnih vaj,

– primeren vzglavnik za udobno ležanje na boku,

– pisalo.

Oblecite udobna oblačila, v katerih se lahko neovirano gibljete.

 

Za več informacij pišite na e-naslov: info@aeq.si

Vaš učitelj Aleš Ernst

Sem učitelj AEQ metode® in vsakodnevno delam z različnimi strankami, ki se name obračajo zaradi različnih težav v zvezi z gibanjem in gibalnimi vzorci. Sem tudi avtor knjige ″Z lahkotnimi gibi iz kroničnih bolečin″. Učenje AEQ metode®, in AEQ somatskih vaj®, vam bo občutno spremenilo življenje, in to brez običajnih protibolečinskih zdravil; povzročilo bo veliko pozitivnih sprememb v vašem življenju. Naučili se boste, kako prekvalificirati vaše možgane, da premagajo senzorno-motorično amnezijo, prekinejo bolečino in spremenijo vaše gibalne omejitve.

 

Sold out!

Date

Dec 12 2020 - Dec 19 2020
Expired!

Time

9:00 am - 12:00 pm

Cena

100,00€

Lokacija

Zoom on line delavnica
QR Code