Delavnica izboljševanja dihanja skozi AEQ metodo®

Lokacija: ZOOM On – line delavnica 

Trajanje: Skupen čas trajanja delavnice je 8 ur. Sobota 28.11.2020 in sobota 5.12.2020 od 9.00 do predvidoma 13.00 ure.

Derlavnica je razdeljena na dve polovici, da se s tem omogoči boljše dojemanje AEQ dihanja in boljšo izkušnjo naučenih vaj. 

Cena: 130 €

Največje število udeležencev: 20

3 dni pred delavnico po elektronski pošti prejmete obsežen učbenik z vsebino delavnice, po delavnici podrobne opise na delavnici naučenih AEQ dihalnih vaj v PDF obliki. Uro pred delavnico prejmete povezavo na Zoom delavnico.

Namen delavnice:

-Spoznavanje in razumevanje vpliva čustvenih travm, preobremenitev pri športu ali delu, izgorelosti in kroničnih bolečin na dihanje.

-Spoznali boste, zakaj kronična hiperventilacija slabšalno vpliva na telesne zmožnosti, počutje, odpornost in učinkovitost gibanja in dela; zakaj neučinkovito dihanje, ki je danes prisotno pri večini otrok in odraslih, vpliva na karakter in razmišljanje – navsezadnje je dihanje osnoven proces zagotavljanja življenjske energije, ki določa, kdo smo, kako se počutimo in kako se odločamo.

-Učenje učinkovitosti dihanja po AEQ načinu vpliva na spremembo gibalnih vzorcev in izboljšuje stanja, kot so bolečine v križu, vratu, ramenih, visokem tlaku, aritmijah, smrčanju, apneji, astmi, bronhitisu, dihalnih alergijah, alergijah na hrano, kroničnih glavobolih in migrenah.

-Naučili se boste da pravilno dihanje ne temelji na  raztezanju in jačanju mišic, saj so te pri veliki večini povsem zadosti močne (dihalne nepravilnosti večinoma nastanejo zaradi izgube sposobnosti daljšanja mišic, povezanih z dihanjem), temveč težave povzroča odsotnost sproščenosti v respiratornih mišicah.

-Razložil bom procese, ki v otroštvu privedejo do zakrčenja mišic prsnega koša, diafragme, ramen in vratu ter vodijo v spremembe drže, gibanja in dihanja. Te spremembe z leti postanejo nezavedni del nas, kar slabo vpliva na telo in um.

AEQ dihalne vaje omogočijo povečanje prsnega koša in trebušne votline. To vodi do pravilnega dihanja in postopnega nižanja števila vdihov na minuto, upočasni pretok zraka in zmanjša hitrost pretoka krvi v pljučih. Omogoča dihanje skozi nos, boljšo izrabo vdihanega zraka in absorpcijo kisika iz krvi v mišice.

Delavnica je primerna tako za tiste, ki AEQ metode® še ne poznajo, kot za tiste, ki želijo še dodatno poglobiti svoje razumevanje AEQ vaj® in principov, pridobljenih na AEQ delavnicah ali individualnem učenju AEQ metode®.

Primerna je tudi za tiste, ki poklicno delujejo na področjih zmanjševanja negativnih učinkov stresa, izboljševanja telesnih zmožnosti pri svojih strankah ali pa iščejo pristope, ki jim bodo pomagali pri odpravi težav pri sebi.

Delavnica ne nudi dovolj znanja za pomoč drugim, saj je za to potrebno bolj kompleksno šolanje na področju AEQ metode®, vam pa delavnica dovolj na široko odpre vrata v svet somatskega pristopa reševanja težav, da si pomagate sami ter dovolj dobro spoznate, ali želite ta AEQ model razmišljanja razvijate še naprej.

Spoznali boste:

• kako dihanje vpliva na aktivacijo simpatičnega ali parasimpatičnega sistema in kako lahko s spremembo dihanja in usmeritvijo zraka v spodnjo polovico pljuč postopoma zmanjšate kronično aktiviran simpatični način delovanja avtonomnega živčnega sistema

• vpliv dušikovega oksida v vdihanem zraku v nosni votlini na delovanje imunskega in kardiovaskularnega sistema

• kako z izboljšanjem dihanja izboljšamo izmenjavo kisika in CO2 v mišicah in s tem telesne zmožnosti; ob tem zmanjšamo verjetnost poškodb in pretreniranost pri rekreativnem in vrhunskem športu

Delavnica zajema izkustveno, didaktično in praktično učenje AEQ dihalnih vaj®. Z njihovo pomočjo boste raziskovali lastne sposobnosti za nadzor zavestnih gibov.

AEQ metoda® je proces učenja, ki vrača izgubljeno kakovost in pomen zavestnega nadzora nad mišicami in gibanjem. S tem vzpostavimo možnost kreativnega in originalnega reševanja težav in si omogočimo lažje ter manj stresno življenje.

Ta proces omogoči razumevanje vzrokov za telesne nepravilnosti, ki koreninijo v čustvenih in fizičnih travmah. Ko so se te zgodile, se nam je zmanjšal zavestni nadzor nad mišicami, gibi so se avtomatizirali telo pa otrdelo. Zato se niti ne zavedamo, da pravzaprav imamo možnost vplivati na izboljšanje gibanja in s tem odpraviti bolečine in omejitve. V nasprotnem primeru smo čedalje bolj robotizirani in iste probleme rešujemo na enake, a ne najboljše načine.

 

Pred delavnico pripravite.:

-natisnjen učbenik, ki ga pred delavnico prejmete po elektronski pošti,

– miren in topel prostor,

– udobno, a ne premehko podlogo za izvajanje AEQ dihalnih vaj,

-primeren vzglavnik za udobno ležanje na boku,

-pisalo.

Oblecite udobna oblačila, v katerih se lahko neovirano gibljete.

 

Delavnico vodim:

Učitelj AEQ metode® Aleš Ernst

 

Naj se predstavim:

Sem učitelj AEQ metode® 5. stopnje in učitelj AEQ dihanja 3. stopnje ter vsakodnevno delam z različnimi strankami, ki se name obračajo zaradi različnih težav v zvezi z gibanjem, nepravilnimi gibalnimi vzorci in čustvenimi travmami. Sem tudi avtor knjige Lahkotno iz kroničnih bolečin. Učenje AEQ metode® in AEQ vaj® vam bo ob rednem izvajanju občutno spremenilo življenje, in to brez običajnih protibolečinskih in antidepresivnih zdravil. Nadalje se vam bodo v vašem življenju zato zgodile mnoge spremembe, zaradi katerih bo vaše življenje lepše. Naučili se boste, kako preurediti svoje možgane, čemur bo sledilo tudi telo. Telo in zavest se bosta uskladila in poenotila, zato se bodo bolečine zmanjšale ali popolnoma ponehale.

OPOZORILO: vaša prijava bo uspešna, ko boste plačali kotizacijo. V nasprotnem za vas morda ne bo prostora, kajti število udeležencev je omejeno na 10 oseb.

Za več informacij pišite na e-naslov: info@aeq.si

Date

Nov 28 2020 - Dec 05 2020
Expired!

Time

9:00 am - 1:00 pm

Cena

130.00€

Lokacija

Zoom on line delavnica
Aleš Ernst

Organizator

Aleš Ernst
Phone
+38630322396
Email
info@aeq.si
QR Code