AEQ DELAVNICE

Delavnice AEQ metode®

Sem učitelj AEQ metode 5. stopnje in vsakodnevno delam z različnimi strankami, ki se name obračajo zaradi različnih težav v zvezi z gibanjem in gibalnimi vzorci. Sem tudi avtor knjige ″Z lahkotnimi gibi iz kroničnih bolečin″. Učenje AEQ metode, in AEQ vaj, vam bo občutno spremenilo življenje, in to brez običajnih protibolečinskih zdravil; povzročilo bo veliko pozitivnih sprememb v vašem življenju. Naučili se boste, kako prekvalificirati vaše možgane in telo, da opravijo senzorno-motorično amnezijo, prekinejo bolečino in spremenijo vaše gibalne omejitve.

 Spletni program je namenjen vsem, ki se ne zmorete sprostiti. Če ste prenapeti že dalj časa, se pretirano odzivate na presenečenja in preveč energije namenjate načrtovanju prihodnosti, saj vas je strah, kaj bo jutri. Zaradi takšnega odnosa do sebe in okolice ste prepogosto utrujeni, slabo čutite sebe in pretirano reagirate na druge. Takšno vedenje ima specifične razloge in se odraža v telesu: to so kronične težave s koleni, kolki hrbtom in vratom, glavoboli in migrene, nerazložljivo slabo počutje ter druge težave. Namen programa je omogočiti odkriti vzroke za težave in naučiti izvedbo vaj, po katerih se bo izboljšala psihofizična povezava.

Vloga in naloga učitelja je dvojna: da udeležence pravilno usmerja in da lahko po potrebi za vsako osebo interpretira pomen telesnih izkušenj ter izrečenih besed.

Ravno razumevanje tega, kar čutimo je ključno za uspešnost odprave kroničnih bolečin zato AEQ pristop temelji na prepletanju učenja skozi teorijo in prakso (AEQ vaje®). Druga enako pomembna vloga učitelja je, da opazi udeleženčev odnos in toleriranja stresa, ki ga občuti skozi vaje in pozornost, ki jo v vajo vlaga. Učitelj opazuje odnos ega do telesa skozi izvedbo vaje.

Velikokrat vidim trmo, sovraštvo, odpor in ihto, ki je pri teh vajah nepotrebna in podzavestna vpliva pa na pretiran stres, ki ga pri izvajalcu povzroča AEQ vaja®. Tako razmerje med egom in telesom je tudi glaven vzrok za kronične bolečine in nerealno počutje , ki večino udeležencev privede na AEQ delavnico. Če je količina stresa prevelika in s tem pozornost premajhna, udeležencu z posebnimi pristopi svetujem, kako spremeniti odnos do izvedbe vaje zakaj do tega pride in pomen ter vlogo bolečine.

Pri AEQ metodi® se nič ne pridobi s potiskanjem in siljenjem. Naš cilj je čutenje izvedbe, ne izvedba sama kot rezultat. Razumljivo je, da kot ustanovitelj AEQ metode® osebno zelo dobro poznam, razumemi n skozi lastno prakso občutim učinek vaj, ki jih vodim. Tako lahko skozi opazovanje udeležencev in razumevanje razlogov za opaženo pomagam pridobiti maksimalno korist od uporabljenih vaj in pravil AEQ metode®.

Udeleženci ne morejo videti samih sebe, hkrati pa imajo popačene občutke iz telesa in zelo pogosto se zgodi, da sklepajo, da so v pravilnem položaju, ko pa v resnici niso. Edino skozi primerne poravnave telesa lahko oseba začuti tok vzburjenja in občutke od glave do pet. Kot vodja delavnice izpostavim namen vsake vaje in cilje, ki jih vaja lahko doseže pri spremembah občutenja telesa.

AEQ vaje® se razlikujejo od ostalih vrst vadbe in so namenjene pomoči udeležencem, da se sprostijo in predajo nerealni ego telesu, namesto da gradijo mišično moč in vzdržjivost za premagovanje samega sebe.

AEQ vaje®, posebej tiste za zmanjševanje stresa dosežejo, da se togost telesa zmanjša. S tem se tudi sprememni odnos, razumevanje in spoštovanje znoraj izvajalca/učenca kar vodi v boljšo komunikacijo um-telo. S tem zmanjšanjšamo konflikte med umom in telesom, ki so osnova za bolečine, poškodbe, obrabe in bolezni.

Ob koncu delavnice se počutite sicer rahlo psihično utrujene a sproščene, živahne in vznemirjene, saj je razumevanje vzorkov najboljši protistrup za strah pred prihodnostjo, ki nas zakrči. Dihanje je lažje, oči bolj žareče, barva obraza živa, občutek stika s tlemi pa bolj pristen.

Po delavnici ste bolj realni in s tem lažje določite kaj je preveč in kaj premalo. To je osnova zrelosti in modrosti, ki vam omogoči,  da se kvaliteta našega življenja s časom dviguje in ne pada. Aleš Ernst, učitelj AEQ metode 5. stopnje

NOVO: Darilni bon za delavnice in programe

Če menite, da bi delavnice in programi, ki jih vodim pomagali vam ljubi osebi biti bolje ter bolje razumeti, zakaj trpi zaradi kroničnih bolečin in težav mu lahko podarite udeležbo na mojih dogodkih. Pri prijavi na delavnico ali program v opombe navedite, koga nanjo prijavljate, in poslali vam bomo darilni bon za izbran dogodek na elektronsko pošto. Predhodno se s to osebo pogovorite, saj mora imeti potrebo in željo za urejevanjem in spremembo svojega življenja z učenjem AEQ metode in AEQ vaj.

No event found!